Årsberetning

Som du sikkert har forstått så er det mye ansvar som hviler på store selskap når det kommer til å presentere sine resultat og ha gjennomsiktighet. Først og fremst må de utarbeide et årsregnskap om de er regnskapspliktige, men i tillegg til det må de også utarbeide en årsberetning. Det er det flere forskjellige grunner til det, men hovedsakelig er det for å fungere som et slags supplement for leseren, og som gjør at den får en dypere og bedre innsikt i økonomien til selskapet. 

Det er noe som krever ekspertise og kunnskap, og om du vil ha det gjort på en profesjonell måte kan Revimatch hjelpe deg. Hos oss kan du få tilbud fra 3 forskjellige regnskapsførere, så kan du til slutt bestemme deg for hvilken du anser det beste alternativet. Da vet du at det ikke forekommer noen feil som senere kan straffe seg på en eller annen måte.

Hva en årsberetning brukes til

Som sagt skal en årsberetning være et supplement til årsregnskapet, som da anses på en måte å være «hoveddokumentet» ditt foretak sender. Målet er altså å gi en bedre oversikt over økonomien, og særskilt da den økonomiske verdien til selskapet. Det er mange detaljer ved det, som blant annet at det skal gi en oversikt over selskapets nylige utvikling og resultat. I tillegg skal det ha rapporter om eventuell forskning og utviklingsaktiviteter, forkortet til R&D. Det stilles forskjellige krav avhengig på hvor stort selskapet er dog, så her er det igjen viktig å ha en dyktig regnskapsfører. Du kan finne all informasjon selv, men om du ikke har så mye erfaring og kunnskap risikerer du å gjøre feil.

Hvordan kravene ser ut

Det er dog visse krav som gjelder både store og små selskap. Blant annet inkluderer det om hva slags type virksomhet man har og hvor den drives. Har man filialer så må man opplyse om det også. I tillegg skal forutsetninger om videre drift inkluderes, så skatteverket vet til en viss grad hvordan ståa er for framtiden. Det er langt flere enn dette altså, så det gjelder å være informert.

Det er visse krav som går utenom det økonomiske, og som handler om arbeidsmiljøet, likestilling og eventuell diskriminering på arbeidsplassen. Man skal redegjøre for seg tiltakene man har satt på plass for å forhindre seksuell og etnisk diskriminering, i tillegg til hva man gjør for å fremme likestilling kjønnene i mellom. 

Det er en lang liste og kan være lenger avhengig på selskapets størrelse. Både årsregnskap og årsberetning skal være fastsatt senest seks måneder etter at regnskapsåret er avsluttet og alle selskapets styremedlemmer og daglig leder skal skrive under på den. Det er en komplisert prosess som krever mye kunnskap, men det er altså noe som må gjøres. Trenger du hjelp kan altså Revimatch.no bidra med det!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her