Årsregnskap

Det å levere årsregnskap er noe av det viktigste et selskap må gjøre. Det er noe som må gjøres hvert år, og da gjelder regnskapet for det foregående året. Hvilke opplysninger og andre detaljer som må være med kan dog være ganske komplisert, spesielt om selskapet er av en viss størrelse. Så da kan det være fornuftig å få hjelp av en ekspert, som er utdannet og som har erfaring. Du trenger altså en regnskapsfører, og selv om det er lov til å lage årsregnskapet selv, bør du ha mye kunnskap om det før du gjør det selv, og det kan lede til mulige problemer.

Først og fremst er det greit å få på det klare hva et årsregnskap faktisk er for noe. Et årsregnskap er en del av årsrapporten til et selskap, hvor sistnevnte er navnet på helheten til det et selskap skal levere, som også består av årsberetning. Det er også viktig å vite at varianten av årsregnskap du skal sende inn, og de ulike kravene som gjelder for deg, avhenger på hva slags selskap du har, hvordan det er registrert, og hvor stor inntekt du har. Poenget med et årsregnskap er at det skal fortelle om selskapets økonomiske utvikling i det foregående året. Dette er ting som er veldig viktig for et selskap, for årsregnskapet får banker tilgang til, investorer og andre interessenter. Derfor er det helt avgjørende at det blir utført på en korrekt måte.

Som sagt, selv om du kan gjøre det selv, så kan det bli veldig komplisert, og mye ansvar, spesielt om selskapet er av en viss størrelse, som det stilles strenge krav til.

Hvem som faktisk må utarbeide et årsregnskap

Det er forskjellige krav til forskjellige virksomheter. Men de som må utarbeide årsregnskap er aksjeselskap, frivillige organisasjoner og foreninger, og til slutt enkeltmannsforetak. Men noe av det avhenger også på størrelsen på virksomheten, hvor store verdier eller hvor høye inntekter man har, og avhenger også på hvor mange årsverk som finnes.

Det er altså mye man må vite, og selv om man kanskje har hatt et selskap og drevet det i flere år, kan det fortsatt være visse detaljer man ikke vet om. Spesielt med tanke på at lover og regler forandrer seg stadig vekk, og krav kan forsvinne, og nye krav kan settes på plass. Om du for eksempel er usikker på hva som gjelder for deg spesifikt bør du absolutt ta kontakt med en regnskapsfører, noe som vi her hos Revimatch definitivt kan hjelpe deg med, så lenge du vil. Husk at et årsregnskap består av flere ulike deler, og med mindre man har mye erfaring med det, vil det nesten alltid, uten unntak, være bedre å få en kvalifisert regnskapsfører til å utarbeide årsregnskapet ditt.

Hvor mye det kan koste

Vel, det variere litt. Både på størrelsen av oppgaven som du behøver å få gjort, men også på hvilken regnskapsfører du velger. Det er jo ingen tvil om at visse koster mer enn andre, og omfanget på oppgaven kan dermed gjøre det enda dyrere hos visse. Det er jo derfor vi er her, da Revimatch ønsker å hjelpe deg med å finne det beste tilbudet mulig for deg. Det innebærer blant annet at vi sender deg tre uforpliktende tilbud når du vil det. Du behøver ikke å akseptere noen av dem, og vi krever ingen betaling bare for å sende deg tilbud. 

Prisen avhenger også på hvor mye jobb du gir regnskapsføreren. Altså om du har alle dokumentene på plass eller om hele regnskapssystemet ditt må settes i gang fra begynnelsen av. Slike ting må en naturligvis tenke på, men som sagt, det er bare å beskrive oppgaven, dets omfang og hva du vil få gjort, så er du sikret et godt tilbud fra oss.

Hvorfor det er bedre å få hjelp fra en regnskapsfører

Det er mye man vite og huske på når man skal utarbeide årsregnskap. Blant annet er det mange forskjellige frister som må overholdes, og om det ikke skjer så må man betale gebyrer. Gebyrets størrelse varierer, som for eksempel hvor lenge etter du leverer inn årsregnskapet. Noe annet som er viktig er det at et årsregnskap består av flere deler, som mange av oss uten utdannelse i det, ikke vet om. Som vi også nevnte ovenfor er det viktig å vite hva som gjelder spesifikt for deg og din virksomhet, slik at riktig årsregnskap blir utarbeidet.

Det er altså veldig mye som vi hos Revimatch kan hjelpe deg med, og det å utarbeide årsregnskap er bare en av dem. Det er mange andre oppgaver vi kan hjelpe deg med å løse. Husk at selv om enhver person kan utarbeide et årsregnskap så er det kun en registrert eller statsautorisert revisor som kan revidere det. De to tingene går hånd i hånd, så da er det vel nesten like greit å få den profesjonelle og kunnskapsrike hjelpen først som sist?

Få tilbud fra hele Norge

Det fine med dagens teknologi er at man ikke behøver å være i samme by for å jobbe sammen. Så når du søker hjelp hos oss får du tilbud fra regnskapsførere over hele landet. Alle dokumenter kan behandles digitalt, så om du føler det beste tilbudet kommer fra en regnskapsfører basert i en annen del av landet kan du akseptere det. For det er det du får hos Revimatch, tilbud fra de beste for din oppgave, uansett hvor de befinner seg i landet!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her