Aksjer

Kort sagt er en aksje en eierandel i et selskap som er, og det selskapet er børsnotert, men ikke alltid. Da er det et aksjeselskap eller allmennaksjeselskap det er snakk om. Generelt sett skal også alle aksjene ha samme verdi, og for å bestemme aksjeselskapets verdi multipliserer man prisen på en aksje med antall aksjer i selskapet. Slike ting kan en regnskapsfører forklare for deg!

Selv om alle aksjer har samme verdi er det et unntak i om selskapet har delt aksjene i ulike klasser, for eksempel A-klasse og B-klasse. I slike tilfeller er det som oftest bare A-aksjene som har stemmerett, og dermed de som sitter igjen med makten. Det er en måte å fordele makt på i et selskap, samtidig som flere er involverte. En annen ting å vite er at andelen av aksjer også bestemmer hvor mye du har å si og hvor stor vekt stemmeretten din faktisk har.

Hvordan du kan tjene på aksjer

Om du har aksjer i ditt eget selskap gjenspeiles altså verdien av selskapet ditt i aksjene. Men om du vil tjene penger på aksjehandel er det en viss risiko involvert i det. Verdien i aksjer er på en måte et speil til suksessen et selskap har, og jo mer suksess desto mer verdifulle blir aksjene. Det er derfor visse angrer seg at de ikke kjøpte aksjer i Apple da det var relativt billig, hvor det i dag er utrolig dyrt for at det skal være verdt noe for den vanlige mann i gata. Men om Apple plutselig skulle kollapse en dag er det veldig mange mennesker som blir mye fattigere på kort tid, da deres aksjer ikke lenger har noen verdi.

Et aksjebrev

Når du kjøper en aksje så får du også et aksjebrev. Det er ditt bevis på at du har en andel i et selskap, og på det skal det stå hvor mange aksjer du eier. Ikke bare det, men der står også aksjeeierens navn, navnet på selskapet, og det pålydende beløpet. Det skal altså ikke være noen tvil om verdien på det du eier. For at det skal være gyldig skal det inneholde dato og underskrift fra minst 2 styremedlemmer. 

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her