Arbeidsgiveravgift

Skatt kommer på flere forskjellige måter, men om du ikke har ditt eget selskap er det ikke sikkert at du vet at denne er en som eksisterer i det hele tatt. Men det gjør den altså, og det er arbeidsgiveren som skal betale den. Det er altså ikke noe arbeidstaker er pliktig til å betale, og det er noe som kommer fra lønna, eller annen godtgjørelse som er avgiftspliktig. Men det finnes jo visse tilfeller hvor det er unntak. 

Når arbeidsgiveravgift ikke skal betales

Jobber du for eksempel i utlandet på oppdrag av en utenlands arbeidsgiver som ikke er med i norsk trygdeordning skal ikke arbeidsgiveravgift betales. Derfor betales ikke avgift om du jobber i Sverige for eksempel, til den norsk stat. Avgiften skal heller ikke betales om arbeidet blir gjort av en selvstendig næringsdrivende, fordi man ikke vil legge større økonomisk press enn nødvendig på slike foretak. Det er klart, har du et selskap har du sannsynligvis også en revisor eller regnskapsfører som gjør dette for deg, og det går da per automatikk.

Hvordan arbeidsgiveravgift beregnes

Det er i all hovedsak bruttolønnen til den ansatte som avgiften beregnes fra. Men det er viktig å vite at det er ikke en bestemt avgift i forhold til hvor mange prosent satsen skal ligge på. Det avhenger faktisk på hvor virksomheten har sitt hovedkontor, da det er kommunene selv som bestemmer det. Sånn sett er det en ganske interessant ordning. Det er visse kommuner og soner som ligger helt nede på 0 prosent, mens andre ligger på så høyt som 14 prosent. 

Dette er ting som en revisor eller regnskapsfører har full kontroll på, ikke minst når det kommer til sonene og hva et selskap faktisk må betale. Det kan være fornuftig å ha en dyktig regnskapsfører som kan hjelpe deg med slike ting, for det er mange kostnader ved å ha et selskap, som du ser!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her