Avskrivninger

En avskrivning er noe som er ganske typisk for en regnskapsfører å jobbe med. Det er visse ting rundt det som kan være litt vanskelige å forstå for en eier av et selskap, uten en god forklaring. 

En avskrivning skjer når man kjøper utstyr eller noe som bedriften trenger, og som den skal dra nytte av i flere år fremover. Det må være av en viss verdi, og hva en regnskapsfører gjør da er at dette føres i balansen og at det kostnadsføres over flere år. Som et eksempel kan man kanskje ta om et verksted kjøper en slipemaskin som de skal bruke over flere år, det er da noe som har en verdi for bedriften i mange år fremover.

Grunnen til at man driver med avskrivninger er for det meste av regnskapsmessige årsaker. For jo eldre et driftsmiddel blir desto mer faller det i verdi. Det betyr at om du skulle kostnadsføre slipemaskinen bare for perioden det ble kjøpt så vil man gi et feil bilde av selskapets verdi. Fordi alt et selskap eier har en verdi, som bidrar da til selskapets helhetlige verdi. En avskrivning er dermed en måte på å danne et ekte bilde av den økonomiske situasjonen.

Noen flere tips og råd

Det er ikke sånn at alt skal avskrives. Det er en slags regel om at alt skal kostnadsføres med en gang i regnskapet, men om det er en kostnad som overstiger 15 000 kroner skal det derimot gå på avskrivning. For et stort selskap er kanskje ikke dette en stor sum, men det er det definitivt for litt mindre bedrifter og foretak. Det betyr at man må fortelle om hvor lenge det du har kjøpt er til nytte for bedriften, altså hvor lenge du skal bruke den. 

Det er i det hele tatt mange detaljer her, og ofte kan det det du avskriver stige i verdi, for eksempel om det er snakk om eiendom eller noe lignende. Du bør alltid overlate slike ting til en kvalifisert regnskapsfører som kan gjøre jobben for deg på en skikkelig måte. Du vil vel for all del unngå eventuelle smeller i skatten eller på andre ting? Og vårt utvalg av revisorer og regnskapsførere kan definitivt hjelpe!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her