Bokføringsloven

En ting er tydelig, og det er at alt som foregår i et selskap eller et foretak skal registreres og bokføres. Det stilles faktisk strenge krav til det, men det avhenger litt også på hva slags selskapsform det er snakk om. Bokføringsloven er ikke den samme som regnskapsloven, hvor regnskapsloven og regnskapsplikten er mer omfattende og stiller større krav. 

Bokføringsloven har med bokføringsplikten å gjøre, det vil si at man må bokføre alle transaksjoner som har forekommet i selskapet. I tillegg skal alle regnskapsmessige disposisjoner også registreres, og da er det snakk om faktorer som direkte påvirker selskapets eiendeler, gjeld og slike ting. Man har bokføringsplikten slik at alt som skjer i et selskap skal være nøye dokumentert. 

Hva slags opplysninger skal med i bokføringen?

Her er det jo heldigvis en ganske enkel lov som man må følge, og som er vanskelig å gjøre feil med, for å si det sånn. Når du bokfører noe skal det inneholde opplysninger som har betydelse for regnskapet for året, eller regnskapsåret som det også heter. Du skal også oppbevare regnskapsopplysninger, da det er et krav. 

Opplysningene som skal med i bokføringen er: 

  • Dokumentasjonsdato 
  • Beløp 
  • Bilagsnummer 
  • Kontokode

Andre opplysninger kan også kreves, men da bør du ha en god regnskapsfører som kan fortelle deg om det, avhengig på selskapsformen og da disse opplysningene anses som minimum. 

Dette er en plikt

Når bokføringsplikten gjelder for ditt selskap er det altså en plikt. Det er noe du må gjøre, og det må gjøres på en korrekt måte. Eventuelle overtredelser gir mulighet til sanksjoner, og de jo mer alvorlige desto mer alvorlig overtredelsen er. Alt dette blir gjort for å holde en viss orden og kontroll på selskaps aktiviteter og transaksjoner. Om en slik plikt ikke eksisterte ville det vært mye lettere for folk med vonde intensjoner å lure Staten, og det er noe man definitivt vil unngå!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her