Budsjett

Det å ha en plan før man setter i gang med et prosjekt er aldri dumt, og det gjelder naturligvis også når det kommer til den økonomiske biten. Man kaller ofte et budsjett for et forhåndsregnskap, for det er jo det det i realiteten er. Man setter opp et budsjett, hvor man har både forventede utgifter og inntekter for en gitt periode. 

Mange setter også et budsjett når de starter med en renovering hjemme, og da er det som oftest utgiftene som står i fokus. Ved å lage et budsjett vet man hva man har råd til og hvordan man må unngå enda større utgifter. Det er også visse som klarer å lage et budsjett for et helt år i sin egen privatøkonomi, men det er kanskje folk som regnskapsførere og lignende, det er ikke akkurat noe som alle driver med. 

Hvorfor bør du ha et budsjett?

Det er flere gode grunner til å ha et budsjett. Først og fremst er det jo det overnevnte, at man har en tydelig forventning og plan over hvordan inntekter og utgifter vil se ut for en periode. Så er det også viktig om man ser at inntektene kanskje vil være litt lavere enn forventet. Da betyr det at man må fremskaffe mer kapital for å oppnå budsjettet, og for at man skal unngå økonomiske problemer. 

Som et eksempel kan man ta et fotballag som Real Madrid. De budsjetterer hvert år med at de skal nå Champions League, og om de ikke gjør de vil de gå i stort underskudd i deres budsjett, da målene deres ikke er nådd. Og det er svært vanskelig for dem å fremskaffe kapital for å dekke det underskuddet. En bedrift som Real Madrid tåler et slikt underskudd, men det gjør kanskje ikke mindre bedrifter, eller du i din privatøkonomi. 

Om man har større utgifter enn planlagt over en lenger periode er det jo et tegn på at noe har blitt gjort feil i budsjettplanleggingen, eller at man har drevet feil.

Få hjelp

Om du er dyktig med tall og økonomi er det greit å sette opp et budsjett selv, men om det er noe du har liten erfaring med kan du kanskje kontakte en revisor eller regnskapsfører. Noen gode råd og tips kan være veldig viktig og utgjøre en stor forskjell og hos Revimatch.no får du tilbud av tre regnskapsførere. Så kan du til slutt velge hvem du foretrekker. Det er noe du bør gi en sjanse i det minste!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her