Debet

Om du debiterer noe så betyr det at du posterer på venstreside av kontoen. På en måte som det ser ut på bankkontoen din, hvor du på høyre side har inngående penger, som lønn og andre ting. På venstre side har du utgiftene som kjøp i butikk, betaling av regninger osv. Men det er noe litt selvmotsigende med debet og hvordan det blir pratet om, fordi debet betyr «å skylde». Men måten man fører det på er med et positivt fortegn, og det er motsatt av det man gjør med kredittføringer, som kommer med et negativt fortegn.

Det handler om regnskapet

Grunnen til at det kan virke forvirrende er for at det egentlig ikke er snakk om privatøkonomi som sådan. Debet er et begrep, sammen med kredit, som brukes for å se om alle bilagene i et selskap går i null, og om de er i balanse altså. Det er det som er poenget med det, en måte å se på utgående og inngående bilag og se om de passer med hverandre. 

For et selskap kan debet anses som et positivt ord, da det prater om en situasjon der eiendelene økes. Eller når man har klart å redusere en post som ligger på gjelden. Dette er ikke så komplisert når man først kommer i gang med det, men ofte kan det være greit å få tips og litt hjelp fra en regnskapsfører som kan gi deg en skikkelig introduksjon til debet og hva som forventes. Det er nyttig for mange ulike årsaker, og debet kan hjelpe deg med å holde oversikten.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her