Dekningsbidrag

Et dekningsbidrag i økonomi er det samme som bruttofortjeneste, og er en måte å se på hva man tjener på et visst produkt eller en viss tjeneste, når man har sett på både kostnaden på varen og på prisen det ble solgt for. Det er et nyttig verktøy å bruke for å se hvor mye fortjeneste man generelt har i bedriften og om det man selger lønner seg i forhold til hvor mye man bruker på det selv. 

Det som også kan nevnes er dekningsgrad, som er det vi skrev om litt rett ovenfor, det vil si for å se hvor stor del av salgsinntektene som består etter at man har gjort opp for seg til alle som man skal gjøre opp for seg til. 

Verktøy for å unngå underskudd

Noe annet dekningsbidrag kan bli brukt til er for å finne ut av hva som kreves for å unngå underskudd. Ved å se på kostnadene sammenlignet med inntektene kan man se om man nullpunktet, eller dekningspunktet, betyr det at omsetningen fører til et resultat som blir null. Da har man verken tjent eller tapt og man er i det minste sikret at man dekker de faste kostnadene bedriften har. 

På det tidspunktet dekningsbidraget er så stort og at du dekker over alle kostnader og gjelder du har per måned la oss si, så er det da selskapet begynner å gå i overskudd. Ved å bruke verktøy som dekningsbidrag og bruttofortjeneste er det lettere å se hvor man taper penger eventuelt, og man kan også bruke en regnskapsfører, både for bokføring, men også for råd og tips!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her