Due Dilligence

Til enhver tid når man skal inngå en avtale eller en kontrakt med noen så bør man vite så mye som mulig om personen eller virksomheten. Det er der due dilligence kommer inn, som betyr en selskapsgjennomgang av en annen part man skal inn i forretning med. Det er spesielt viktig om man skal foreta et oppkjøp eller om en fusjon skal skje. Selv om det er der begrepet blir oftest brukt kan det egentlig brukes for veldig mange forskjellige situasjoner et selskap befinner seg i. 

For det er klart, jo mer informasjon man har om noe, desto bedre grunnlag har man til å ta en god beslutning. Det finnes jo mange eksempler hvor folk og selskap har hoppet inn i en situasjon uten å ha tatt seg tiden til å se på alle aspekter, og brent seg kraftig på det. 

Tre typer due dilligence

Når man gjør due dilligence foretar man altså en strukturert gjennomgang på tre områder, og de heter juridisk, kommersiell og finansiell. Disse tre aspektene av et annet selskap forteller mye om deres økonomiske situasjon, strategi, risiko involvert i en avtale, muligheter som kan dukke opp og potensielle problemer en avtale kan gi deg. 

Det virker som ganske kjedelig gjennomgang for mange kanskje, men det er noe som er helt nødvendig, for da får man det beste mulige innblikket i hvordan en potensiell avtale kan se ut, og hva det kan gi deg i fremtiden. Alle tre typene er viktige hver for seg, og det er jo de tre viktigste delene, eller aspektene, av et selskap. 

Avslører faresignal

En annen ting å tenke på er at man ikke får tilgang til slik informasjon av hvem som helst. Det kommer via forespørsel, og om du skal inngå en avtale med et annet selskap eller annen virksomhet kan de jo velge å avslå. Men om de gjør det, om de velger å utelukke visse deler så er det et faretegn, og det betyr vel at det er like greit å avslutte avtalen der og da. Et seriøst selskap bør ikke ha slike bekymringer, så det er definitivt noe å passe på ved avtaler eller fusjoner. 

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her