Egenkapital

Egenkapital er rett og slett dine penger, eller din del av kapitalen i et selskap som du selv har skutt inn. Det kan også være noe du har tjent opp under driften av selskapet og det er det som blir igjen etter at fradrag for gjeldsforpliktelser har blitt gjort. Hvor mye som er til deg personlig avhenger på selskapet, hvor mange som er registrerte som eiere, eller om du eier hele selskapet selv.

Når egenkapital brukes

Om du noen gang har kjøpt et hus og har gått til banken for å få et lån spør de deg alltid om din egenkapital. Altså hvor mye penger du har for å kjøpe huset, og det er det mange forbinder med egenkapital når det kommer til selskap også. Mange tenker på den innskutte kapitalen som kreves når man setter i gang med selskapet, og selv om det er den vanligste formen og bruken, så finnes det andre former også.

Som nevnt ovenfor regnes også opptjente midler gjennom drift som egenkapital. Om man trekker det ut av selskapet regnes det da som utbytte, men om man lar det bli i selskapet og at kapitalen ikke skal trekkes ut så blir det sett på som egenkapital altså. 

Om man har flere i styret på et selskap så kan det trenges en god regnskapsfører for å avgjøre og beregne andelen som enhver eier skal ha av egenkapital. Er det et aksjeselskap er det forskjellig fra om det er en annen type selskapsform. Det er noe man absolutt bør passe på, og generelt skal egenkapital også settes i årsregnskapet.  

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her