Ektepakt

En ektepakt er noe de fleste har hørt om. De er jo berømte i amerikanske filmer og serier og er egentlig bare en avtale mellom et ektepar som spesifiserer hva hver av dem eier og hva de eventuelt har krav på. Dette er noe som brukes når det skjer en skilsmisse, og en ektepakt må da bli gjort før en skilsmisse skjer. Ektepakten er en formueordning som er annerledes enn de ekteskapsloven tilsier, og man står fri til å avtale den som man vil, så lenge begge er enige. 

Om det ikke foreligger en ektepakt vil ektefellene ha automatisk felleseie, med mindre man da har en ektepakt som forteller om avtalene dem i mellom. Felleseie tilsier at alt skal bli delt likt. En ektepakt er noe som brukes om det er mye penger eller eiendom involvert. Det er ikke mye poeng i en ektepakt om paret bor i en liten leilighet sammen akkurat. Og det skal som oftest være sånn at den ene parten har en betydelig større formue, eller inntekt, enn den andre parten. Det kan for så vidt også gjelde om det er en virksomhet involvert, hvor den ene parten er selvstendig næringsdrivende. Vi kan også nevne at det ikke bare er snakk om for skilsmisser, men også ved dødsfall, og hvor den avdøde parten har barn fra tidligere forhold. 

Mange måter å inngå ektepakt på

Særeie er et viktig ord her, og har man fullstendig særeie innebærer det at alt det ektefellene eier og senere får ikke vil deles. Har man delvis særeie betyr det at man for eksempel gir den ene ektefellen fullstendig særeie, mens verdiene til den andre deles likt mellom dem. Det er også mange andre begrensninger man kan gjøre sånn sett når det kommer til særeien, fordi man står i stor grad fri til å formulere den som man vil. Igjen, det er viktig å påpeke at begge parter må være enige.

Det inkluderer blant annet at ektepakten skal inngås skriftlig og at hver part skal ha to vitner. De vanlige kravene om at både vitnene og ektefellene skal være ved sans og samling, og at alle skal være klare over at det er en ektepakt som inngås er også gjeldende. Det skal ikke være rom for å lure noen akkurat.

Gjeld

En ting er at gjeld kan være noe bare en av partene er belastet med. Og da kan det hende at man ønsker å få et slags vern mot kreditorene. Det kan man gjøre ved å forsøke å overføre sin andel over til den andre ektefellen, slik at kreditorene ikke kan ta huset om gjelden blir for stor. Vil man gjøre det så må man tinglyse ektepakten, og dette er noe som skjer på et eget skjema. Få hjelp av en regnskapsfører om du har flere spørsmål.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her