Enkeltpersonsforetak

Et enkeltpersonsforetak er når en person står som eier av et foretak eller selskap, og som da også står ansvarlig for foretakets gjeld og andre økonomiske forpliktelser. Da det kan høres litt overveldende ut med tanke på gjeld, så er det også sånn at den personen har enerett over foretaket og ingen andre kan ha innsigelser om hvordan man driver det. Og alt som tjenes, altså overskudd, er noe du ikke behøver å dele med noen andre. 

Så det er både positive og negative aspekter ved å eie et enkeltpersonsforetak og det er sannsynlig at jo større det vokser at andre mennesker også kommer inn og tar en andel. 

Hvordan man starter et enkeltpersonsforetak

Det er faktisk ikke noe krav til egenkapital når man starter en slik virksomhet. Det er fordi eieren av virksomheten uansett står selv ansvarlig for alle bedriftens forpliktelser, og derfor blir alle krav rettet til ham om kreditorer ikke betales eller om andre regninger går ubetalt. Det er viktig å huske altså, at alt ansvaret står på deg om du starter et enkeltpersonsforetak.

Det er også noe som ses på i måten man betaler skatt. Det er ikke enkeltpersonsforetaket som skal rapportere inn skatteopplysningene, men det er du som eier som skal gjøre det. Skatteforholdene skal altså gjøres opp av deg som eier, fordi som eier av et enkeltpersonsforetak blir foretaket lignende dine andre personlige forhold. Så da skal overskuddet i som foretaket ditt har skattes av, mens underskudd ikke skal det. Så jo bedre foretaket går desto mer må du betale. Går du i underskudd er du uansett i problemer, så da trenger du ikke å betale skatt. 

Eier du et enkeltpersonsforetak kan det være smart å bruke en regnskapsfører for å sikre at din økonomi er i orden og at du har det hele i balanse. Det kan være helt avgjørende for din suksess og for ditt foretak.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her