Forsinkelsesrente

Avhengig på hvilken side man er, kan man anse en forsinkelsesrente for å være positiv eller negativ. Om du er debitoren så er det negativt. For det betyr at regningen du ikke betalte ble plutselig litt dyrere, fordi du ikke betalte i tide. 

På samme måte kan man si det er positivt for kreditoren, da man får litt mer penger utbetalt, siden debitoren ikke betalte i tide. En forsinkelsesrente beregnes først etter siste forfallsdato, og det er noe som kan tilfalle både privatpersoner og næringsdrivende. Man vil jo gjerne ha en økonomi og et samfunn som betaler ting i tide og forsinkelsesrenten er et verktøy for det.

Hvordan renten bestemmes

Det er det Finansdepartementet som bestemmer, og det reguleres hvert halvår. På datoene 1. januar og 1. juli justeres det, og den er alltid 7 prosent over styringsrenten, da det er det som er bestemt. Det er lett å unngå en forsinkelsesrente, man behøver bare å betale i tide, og har du en virksomhet kan en regnskapsfører hjelpe deg med det. 

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her