Gjeld

Om du har gjeld så er det sånn at en annen person, eller virksomhet, har et pengekrav som du må betale tilbake. Har du gjeld så er du noe som heter debitor, og den som du skylder pengene er kreditoren. Du har en rettslig forpliktelse til å betale tilbake pengene, og du kan få store problemer om du ikke gjør det. 

Det kan være mange måter på å få gjeld. Det kan være noe så enkelt som et lån, eller det kan være på grunn av et erstatningskrav. Har du snyltet på skatten, eller bare betalt for lite skatt, så står du i gjeld til staten. Og er det noen du absolutt ikke være i gjeld hos så er det staten. Det er ingen kjære mor med dem. 

Om du har gjeld til en annen privatperson kan det oppstå et tvistemål også, om man ikke har dokumentasjon på at en transaksjon har skjedd, eller hvorvidt det er enighet om det er lån eller ei. Ikke tro at det er lett å slippe unna gjeld privatpersoner i mellom, og om det går til rettsvesenet kan tvangsinndrivelse være et faktum.

Skattemessige fordeler

Gjeld generelt sett er dårlig og farlig for ens privatøkonomi om man ikke har kontroll og oversikt. Men om det handler om boliglån fra banken er det litt annerledes, blant annet ved at man får litt lavere skatt på grunn av det.

Men det å ikke betale tilbake gjeld er dumt og kan føre til alvorlige konsekvenser uansett. Blant annet er det viktig å fortelle kreditoren om man ikke har mulighet til å betale tilbake, slik at man kan sette opp en slags plan. Gjør man ikke det og saken går til inkasso får man betalingsanmerkning. Da sliter du med å få lån til noe som helst over en lengre periode. 

Om man sliter med gjeld generelt er det best å få hjelp. Om det er for ditt foretak kan en dyktig regnskapsfører hjelpe deg med å løse flokene, og er det privat kan man finne noe som kalles for en gjeldsordning. Det beste er å unngå å havne i ukontrollerbar gjeld, men det er ikke mulig noen ganger!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her