Goodwill

Et godt rykte hjelper deg mye fremover i livet og det er like sant for privatpersoner som det er for selskap. Goodwill, eller velvilje, er en slags verdi som selskapet skaper takket være bedriftens gode navn og rykte. Det er noe som er litt ukvantifiserbart, men det handler om selskapets merke, hva kunder tenker om det og påvirkningen eller effekten det har på inntjeningen og verdiskapningen i et selskap. 

Goodwill er veldig viktig, om man har klart å gjøre seg fortjent til det i øynene til kundene. Det er på en måte som når et stort selskap legger ut et produkt, og på grunn av selskapets goodwill blant deres kunder så vil de umiddelbart få gode salgstall på produktet. Bare på grunn av navnet. Det samme kan man si når det gjelder selskap til selskap. 

Om et selskap kjøper et annet selskap, 100 prosent av deres aksjer, så vil kanskje verdiene til det selgende selskapet være på 100 000 kroner. Takket være goodwill og at man kjøper noe mer abstrakt i tillegg til det materielle vil den reelle salgsprisen være på 150 000 kroner. De ekstra 50 000 kronene betaler man for ryktet.

Men gjør man det er det noe som skal inn i regnskapet til kjøpende selskap, og det skal gå under avskrivning. Og faktisk er dette noe som skal beskattes også, da det anses som immaterielle eiendeler. Man tjener noe på det gode ryktet sitt, om det gir mening, og dermed skal det beskattes. Ta kontakt med en regnskapsfører for å få hjelp med bokføring av goodwill!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her