Holdningselskap

Om du vil ha kontroll uten å behøve å gjøre altfor mye så er det kanskje sånn at et holdingselskap er for deg. Ikke at det er lett å sette i gang med eller lykkes med for den del, men et holdingselskap er et selskap som eier aksjer i et annet selskap, eller andre verdier, men tilbyr selv ingen tjenester eller produkter. Det kan ses på som et investeringsselskap, hvor det holdingselskapet eier er i stor grad aksjer eller andre verdier i andre selskap.

Fordelen ved et holdingselskap

Om man vet hva man driver med, og kanskje man trenger hjelp og råd fra en regnskapsfører, så kan det å ha et holdingselskap være en god ide. Først og fremst fordi det skjedde en skattereform i 2005. Da ble det avgjort at aksjeselskap ikke måtte betale skatt på aksjeutbytte og andre gevinster. Det gjorde at mange overførte pengene til et holdingselskap de etablerte, og så lenge pengene er oppbevart der er de skattefrie. 

Det som åpnet seg da var en mulighet til å reinvestere de midlene i stedet for å ta dem ut som en gevinst. Det ga selskap mulighetene til å gjøre oppkjøp av andre virksomheter, eller gjøre en annen type investering om man så det som den beste løsningen. Det er ikke det at du ikke må skatte av for pengene, for når du bestemmer deg for å trekke ut pengene som inntekt blir du skattepliktig igjen. Men det gir altså større mulighet til videre investering og til å vokse selskapet videre.

Mindre risiko

En annen god ting er det at det er mindre risiko når du har holdingselskap. Uansett om du har en eller flere virksomheter har du altså muligheten til å overføre overskuddet til holdingselskapet. Så om virksomheten skulle gå dårlig, og du bestemmer deg for å legge ned, vil ikke overskuddet du har allerede overført bli påvirket. Det er gull verdt for de aller fleste, og gjør at man kan beskytte seg selv i større grad mot dårligere tider. 

Det kan føles litt komplisert alt dette med holdingselskap, så om du trenger ytterligere råd eller hjelp kan du få tilbud fra 3 regnskapsførere fra Revimatch. Da får du all hjelp du behøver!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her