IBAN-nummer

Det er klart at når man skal drive med økonomiske transaksjoner og betalinger til utlandet så må det finnes en standard som alle må rette seg etter. Ellers blir det kaos, og sånn sett er IBAN-nummeret et godt verktøy. IBAN er rett og slett en forkortelse for det engelske International Bank Account Number. Det kan da ses på som å være det utvidede internasjonale versjonen av ditt vanlige kontonummer. 

Har du IBAN-nummer kan du både foreta betalinger og motta betalinger fra utlandet, noe som naturlig nok er ganske hendig da folk flytter mye rundt.

Hva IBAN-nummeret består av

Når du først ser et IBAN-nummer kan det hele virke litt forvirrende, men det er egentlig ganske enkelt. Først og fremst har man landkoden, og for Norge er det naturligvis NO. Deretter kommer noe som heter kontrollsiffer, og etter det er det bankidentifikasjon. Til slutt er det kontonummeret ditt, og om du kjenner det, og ser at det er på slutten så vet du at du har riktig IBAN-nummer for å bruke. 

Om du har gjort en utenlandsbetaling tidligere vet du nok at det ikke er nok med bare IBAN-nummeret, du trenger også å legge til BIC eller Swift nummer. Alle disse opplysningene kan du få av banken din, når det gjelder dine personlige nummer, og bruker du nettbank skal det også ligge der. Det er viktig å finne rett tall, så man vet at overføringen, uansett om det er inn eller ut, blir gjort riktig og til riktig person. 

Når du har fullført overføringen tar det da noen dager før den er sendt, og det kan ta lenger tid om det er snakk om større summer.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her