Konkurs

Konkurs er kanskje en av de mest fryktede ordene når det kommer til bedrifter og økonomi. Men realiteten er den at det skjer, og det kan skje de største selskapene også. Hva konkurs i essens betyr, og når det skjer, er når en person, eller et selskap, ikke kan oppfylle sine forpliktelser dvs. gjeld. Og om vedkommendes eiendeler, om det er privatperson eller selskap, heller ikke kan dekke det, da blir man erklært konkurs. Det kan også være at dine eiendeler plutselig mister all verdi, noe som er en risiko i for eksempel aksjemarkedet. Når man blir erklært konkurs mister man dermed også alle sine eiendeler, ofte knyttet til selskapet som blir slått konkurs.

Hvorfor man blir konkurs

Som sagt så handler det om å bli slått konkurs at man ikke lenger klarer å dekke det man skylder. Ved å bli slått konkurs er det altså en måte på å forsøke å gi tilbake det man kan til kreditoren. Det er naturligvis en vanskelig situasjon for alle, men det er viktig å tenke på at det er mulig å unngå også. Spesielt om du har en dyktig regnskapsfører eller revisor. Det å ha noen som stadig holder oversikt og kontroll på økonomien og utgifter, inntekter og verdier vil gjøre det mindre sannsynlig at man blir slått konkurs. Med mindre noe uventet skjer, så klart. 

Det er visse forskjeller på å bli personlig konkurs og om ditt selskap slås konkurs. Er man personlig konkurs kan ikke kreditoren ta alt, det er altså visse ting som er beslagsfrie. Det inkluderer klær, personlige eiendeler og innbo. Men om selskapet blir slått konkurs så mister man alt, det er ingenting som er beslagsfritt hos ditt selskap, og om du har flere kreditorer blir alt du eier fordelt rettferdig mellom dem. Den som du har størst gjeld hos får sannsynligvis den største andelen også.

Hva det innebærer

Det er naturligvis veldig dramatisk å bli slått konkurs, og selv om det er visse ting som er beslagsfrie inkluderer det ikke bolig, for eksempel. Om man ikke har penger, eller om verdien på eiendelene dine ikke er høye nok til å dekke gjelden så blir man slått konkurs. Og selv om det er dramatisk er det ikke direkte ulovlig akkurat. 

Men om man blir slått konkurs blir det satt en bobestyrer for å få oversikt over økonomi og regnskap. Og med tanke på at man sjeldent blir slått konkurs ved å ha gjort alt riktig så kan det hende at visse brudd blir funnet. Man vil jo gjerne unngå at uvedkommende får tilgang til din økonomi, uavhengig om det er din private eller selskapets økonomi. Igjen, en god regnskapsfører kan unngå alt dette, først og fremst ved å unngå feil, både feil gjort med viten og vilje og andre typer av feil. 

Avhengig på hva årsaken er til at du blir slått konkurs kan det også ha ringvirkninger senere om du vil etablere et nytt foretak. Man kan jo være i gjeld over en lenger tid, og med en gang man får litt verdier så må man overføre det til kreditorene. Det er klart det er en vanskelig prosess, men for de som har slitt lenge med økonomien kan det også være en mulighet til å starte på nytt, fra bunnen av. Har du en god regnskapsfører kan du dog unngå det, så det er noe du bør sjekke ut!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her