Konsern

Et konsern er en sammenslutning av flere forskjellige selskap, som ikke har noe med hverandre å gjøre. Det eneste de har til felles er at det finnes et morselskap som har bestemmende innflytelse over alle de andre datterselskapene. 

For at man skal anses som et morselskap må man ha majoriteten av aksjene i et annet selskap, noe som da i sin tur gjør at man har flertall for stemmene i aksjeselskapets generalforsamling. Et morselskap kan dog bare være et norsk aksjeselskap, og det er både fordeler og ulemper ved konsern.

Risikoen for morselskapet minskes siden konsernet består av flere selskap. Så om et må legge ned har konsernet vanligvis fler å støtte seg til, i tillegg til at eventuelle tap ikke overføres til morselskapet. 

Men, med mindre morselskapet eier 100 prosent av aksjene til datterselskapet har de ikke full tilgang til pengene. Man har kun så mye tilgang og kontroll som man har aksjer, noe som kan være problematisk for morselskap og for konsern generelt. 

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her