Likviditet

Likviditet prater i de aller fleste tilfeller om ens betalingsevne, og da prater man som oftest om selskap og virksomheter. Det er ikke et ord som blir brukt altfor ofte når det er snakk om privatpersoner. Det kan defineres som et selskaps evne til å betale sine skylder og forpliktelser i rettetid og at man ikke har økonomiske problemer som sådan. 

Om noen bruker ordet likviditet kan det også hende at de mener omsettelighet, at det kan selges lett til en stabil og god pris. Penger er noe som har svært høy likviditet, da det i essens tillater deg til å leve «friere», om du har det så klart.

Hvordan du kan regne ut din likviditet

Du kan jo for så vidt dra nytte av Revimatch, og få tilbud av 3 regnskapsførere. De kan hjelpe deg med å finne ut ditt selskaps likviditet. Men om du vil gjøre det selv, så er det en ganske komplisert prosess. Men for å forenkle kan du sette oppe et likviditetsbudsjett. Der kan du lage et godt bilde av dine planlagte inn- og utbetalinger, for en bestemt periode. Da får du et godt overblikk om du har betalingsevnene, eller tilstrekkelige midler, for å betale utgiftene og om du vil sitte igjen med noe etter det. 

Noe annet du bør vite om er likviditetsgrad, og det er noe som blir oppdelt i fire kategorier. Det å ha en god oversikt over ditt selskaps likviditet kan være avgjørende for suksessen man vil oppleve, for klarer du ikke å styre likviditeten vil du altså ikke klare å gjøre opp for deg når det gjelder betalingsforpliktelser.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her