Lineær avskrivning

Hos Revimatch er naturligvis mye av fokuset på regnskap, og det kan føre til ord og begrep som virker helt fremmede for mange. Lineær avskrivning er kanskje et eksempel, men i bunn og grunn er det ikke så stor forskjell på lineær avskrivning og vanlig avskrivning. For avskrivning innebærer jo at om et selskap har noe som de har til varig bruk eller eie så skal det avskrives.

Forskjellen på vanlig avskrivning og lineær avskrivning er det som skjer når et aktiv avskrives med like stor verdi eller like store beløp over levetiden som den vanligvis har. Avskrivningsgrunnlaget pleier å beregnes som anskaffelsespris inkludert anskaffelseskostnader. Så må man også trekke eventuell salgspris, eller scrapverdi som det også kalles.

Hvordan du kan gjøre det

Det finnes naturligvis en formel for hvordan man gjør lineær avskrivning og for å gjøre det enkelt kan man anta at man har kjøpt noe til 500 000 kroner. Om da scrapverdien er på 0,- så får man følgende. 

Avskrivning i år 1: 500.000 / 5 = 100.000,-

Avskrivning i år 2: : 500.000 / 5 = 100.000,-

Som du ser opprettholdes verdien på det samme nivået, der hvor ved vanlig avskrivning er noe som ville sunket i verdi ettersom det verdien ble eldre og ikke like god, rett og slett.

Det kan dog virke forvirrende for mange, og se forskjellene og vite hva som hører til hvor. Så det kan være en god ide å la en regnskapsfører fra Revimatch hjelpe deg. Da vet du at avskrivningen blir gjort på en korrekt måte, og at du ikke risikerer feil i regnskapet ditt.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her