Lønn

De aller fleste vet nok hva lønn er, og rent teknisk er det en betegnelse på et vederlag man får etter utført arbeid. Det er betalingen arbeidstakeren får og blir sett på som kompensering. Jo mer man jobber, desto mer får man i lønn, og vanligvis er det sånn at man får utbetalt lønnen på slutten av måneden. Det er visse yrker som gjør det annerledes, og mye av det avhenger på hva slags avtaler de har. 

En annen ting å tenke på er at den som får lønn er også skattepliktig. De eneste som er unntatt det er de som har frikort, men da kan du bare tjene 55 000 kroner i året. Når det gjelder skatt så blir lønnen som du får utbetalt sett på som lønn etter skatt, eller nettolønn. Bruttolønn er det totale du har jobbet for, og det inkluderer summen før fratrekk av skatt i tillegg til andre fratrekkbare kostnader. Når man ser lønnsstatistikker så er det nesten alltid bruttolønn det er snakk om, med mindre noe annet er spesifisert.

To lønnsmodeller

Hvordan du blir lønnet avhenger litt på ditt eget valg og hva selskapet du jobber for vil ha. De vanligste lønnsmodellene er enten timelønn eller fastlønn. Jobber du i en deltidsstilling er det mer sannsynlig at du får timelønn, fordi arbeidstidene og mengden du jobber kan variere fra måned til måned. Om du for eksempel jobber røde dager, som på juleaften, så får man tillegg.

Jobber man derimot fast og får fastlønn stiller det seg litt annerledes. Man får et fast beløp hver måned, og selv om det i visse måneder kan være mindre enn det en med timelønn får så er det i det minste stabilt. Det er i visse yrker også mulig å jobbe overtid og røde dager, og provisjon er også en faktor. 

Norge har høyt lønnsnivå

Generelt får man en høyere lønn i Norge for samme yrke som man skulle gjort i et annet land. Vi har i tillegg en rekke fordeler og ordninger som sikrer arbeidstakerens rettigheter, blant annet ved oppsigelse eller om arbeidstakeren sier opp. Ta en titt på din kontrakt for å se at alt er på plass!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her