Nøkkeltall

Når man skal analysere et selskaps økonomi er det visse virkemidler som er effektive og som gir viktig informasjon. Nøkkeltall er et eksempel på dette, fordi for eksempel kan nøkkeltall brukes til å sammenligne regnskapsresultater fra år til år. Da blir det jo lettere å få oversikt over hvor det har galt, eventuelt hva man har gjort riktig. Det er også noe man kan bruke for å sammenligne med andre selskaps resultater, men da bør man passe på hvilken bransje selskapet opererer i.

La oss se på noen viktige nøkkeltall

Avkastningsgrad er en av de viktigste nøkkeltallene, og det forteller om selskapets evne til å forrente samlet kapital, det betyr både egenkapital og gjeld, eller det som kalles for fremmedkapital. Det forteller rett og slett hvor mye avkastning man får på den samlede kapitalen, og den bør være minst lik som gjeldsrenten, og gjerne bedre.

Dekningsgrad kan du lese om i en egen artikkel hos Revimatch, men det viser hvor mye av omsetningen som er igjen etter at variable kostnader er dekket. Et dekningsbidrag er noe som brukes til å dekke selskapets faste kostnader. 

Andre viktige nøkkeltall er soliditetsgrad og likviditetsgrad. Slike tall forteller noe om hvor bra selskapet går, og når det gjelder likviditetsgrad, noe om hvor sterk betalingsevne selskapet har. Soliditetsgraden forteller hvor stor del av selskapet aktivaer som er finansiert med egenkapital. Altså det viser hvor mye man kan tape før man ikke kan betale kreditoren lenger. Jo høyere soliditet, desto bedre er det! 

Hos Revimatch kan du få tilbud og eksperthjelp fra 3 forskjellige regnskapsførere. Få et tilbud i dag!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her