Norsk Standard

Alle land har sine egne standarder når det gjelder prissetting og generelle standardiseringer av produkter, tjenester og industrier som er i Norge. Og det er jo en viktig del av nærignslivet, for da finnes det altså et system, som næringslivet må overholde, og som gjelder generelt i samfunnet også, da det påvirkes. Om alle skulle gjort ting på sine egne måter ville det fort blitt kaos og svært uoversiktlig, så det er det Norsk Standard unngår. 

Norsk Standard kan ses på som retningslinjer for krav for ulike tjenester og produkter. Det inkluderer for eksempel sikkerhetstesting av potensielt farlige produkter, og dermed får man en sertifisering ved å etterleve denne standarden.

Ikke det offentlige som bestemmer

I motsetning til hva man skulle tro så er det ikke det offentlige som bestemmer norsk standard. Det er noe som utføres av private aktører, men det er klart det offentlige har en rolle å spille, for eksempel der hvor regelverk og lovverk spiller en stor rolle. Det er altså markedet selv som bestemmer den norske standarden og den kan dermed tilpasses etter behov.

Det er Standard Norge som passer på den norske standarden, og de er de eneste som har rett til å vedta norsk standard. Det gjør de i samarbeid med komiteer og interessegrupper, med hjelp av eksperter, som de da godkjenner standardene.

Det er dog litt interessant at det ikke er lovpålagt å bruke Norsk Standard, og for det meste er det frivillig. Men om man bruker Norsk Standard får man et bedre rykte, og Goodwill kan opptjenes ved å ta hensyn til Norsk Standard. Spesielt fordi da pleier som oftest miljøhensyn som må tas, noe som er viktig for mange.

Det finnes også Norsk Standard for regnskapsføring, og du kan jo kontakte en regnskapsfører for å få mer informasjon om det, og hva som gjelder innen det spesifikke yrket.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her