NUF

NUF står ganske enkelt for Norskregistrert utenlandsk foretak, og er i all hovedsak den norske filialen av et utenlandsk selskap. Det betyr at selskapet har sitt hovedkontor i utlandet, og dermed sin registrering der, men at de også har kontor i Norge, og opererer i det norske markedet. Det er altså den norske avdelingen av et selskap, og alt dette har egentlig med skatteplikten å gjøre, for det har å gjøre med de forskjellige selskapsformene NUF er registrert i Norge med. 

Det er en form av NUF som har full skatteplikt i vårt land, og det er det som har sitt hovedsete i Norge. Det betyr at de alle avgjørelser tatt av ledelsen blir gjort i Norge, selv om de er registrert i et annet land. Det betyr også at om et selskaps avgjørelser blir tatt utenfor Norge så er selskapet bare skattepliktig for arbeidet og aktiviteter som blir gjort i Norge. 

Hvordan NUF kom til Norge

Det er i all hovedsak vårt medlemskap i EØS-avtalen som har gjort veksten av NUF svært populær i landet. Det ble bestemt at enhver EØS-borger har rett til å etablere sitt eget selskap i hvilket som helst land innenfor EØS. Og det tok spesielt av i Norge, som jo ikke er med i EU, men som nå fikk en ny strøm av utenlandske selskap som var interesserte i å etablere seg. Noe av grunnen til den store veksten vi fikk da var fordi NUF slapp både kravet om aksjekapital og revisjonsplikt. Bare det gjør det mye lettere å sette i gang, og billigere ikke minst. 

En nedside for Norge er at dette systemet kan på en måte bli utnyttet av norske borgere som legger hovedkontoret til et annet land, og dermed bare betaler delvis skatt til Norge. Om de har hovedkontor i et land med fordelaktige skattesystem kan de tjene mye på det. En regnskapsfører eller revisor kan se på et selskaps resultater, men NUF trenger fortsatt bare å skatte på aktiviteter og arbeid gjort i Norge.

Ikke veldig lett med NUF

Til tross for at NUF høres veldig attraktivt ut er det fortsatt visse problemer. Om det er et stort utenlandsk selskap er det jo så klart lettere for dem å etablere seg i Norge. Ofte har de ikke behov for etablering sånn sett, men bare selger produktene eller tjenestene sine på vårt marked. Men om det er snakk om et mindre foretak kan det være vanskelig å sette i gang. 

Blant annet sliter mange NUF med å bli tatt seriøst. Igjen, om det er et større selskap er det ikke et like stort problem, men om man er ute etter å etablere seg i Norge må man ofte gå til bankene. Ved å ha denne typen av selskapsform er det ikke like lett å bli tatt alvorlig hele tiden, både fra bankene, leverandører og fra kundene selv. Det gjør det for eksempel vanskeligere å få kassakreditt eller lån, og sliter et selskap med mistillit fra kunder er det jo naturligvis veldig problematisk. 

Det er dog visse fordeler med å ha NUF, og det er visse likheter som det å ha et AS. Men det er naturligvis også visse forskjeller, blant annet i at det er dyrere å registrere NUF enn det er AS, rundt 2400 kroner dyrere. Men det er verdt å utforske videre, om det interesserer.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her