Organisasjonsnummer

Alle mennesker i Norge har et fødselsnummer, man kan ikke gjøre noe, eller foreta seg noe uten det. Og prinsippet bak organisasjonsnummer er mye av det samme. Og det er et nummer med ni tall som skal registreres i Enhetsregistret. Kravene bak et organisasjonsnummer er at om et foretak har ansatte, om det betaler merverdiavgift og er registrert i Foretaksregistret eller Stiftelsesregisteret så skal det foretaket også registreres i Enhetsregisteret. 

Det er ikke like strenge krav rundt det om det er snakk om et enkeltpersonsforetak, og både AS og DA selskap, men de kan velge å gjøre det frivillig om de synes det er fornuftig. Om man ikke har registreringsplikt så anbefales det uansett å søke, fordi banker krever det ved lånesøknader eller til og med noe så simpelt som opprettelse av bankkonto. Hvis du vil frivillig ha et organisasjonsnummer må bedriften din drive næringsvirksomhet.

Hva et organisasjonsnummer brukes til

Et slikt nummer er måten bedriften din identifiseres på, og det er noe som skal være på alle forretningsdokumenter. Det er ikke så viktig hvor det skal være, men vanligvis pleier man å dele nummeret opp i tre. Om det er MVA involvert skal det også fremgå, men de fleste bruker et regnskapsprogram for å gjøre dette til en mer automatisert prosess. 

Om du lurer på mer om organisasjonsnummer og hva det innebærer og hvordan du kan bruke det, kan en god regnskapsfører svare deg på mange spørsmål. Har du andre oppdrag eller ærender som du trenger hjelp med kan du få tilbud av 3 regnskapsførere fra Revimatch. Så velger du hvilken du vil ha!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her