Priselastisitet

Det er et hint om hva ordet betyr i selve ordet, og ved å elastisitet der forteller deg noe om prisvariasjon egentlig. Hva det betyr er at det egentlig er et matematisk konsept, hvor man kan finne ut hvor mye etterspørselen etter en vare forandrer seg om man gjør varen billigere eller dyrere. Det er dog visse «begrensninger» ved det, som i at matvarer ikke kommer til å oppleve stor forskjell i etterspørselen, med mindre det blir ekstremt dyrt eller nesten gratis. Det er fordi man må ha mat uansett.

Det er en god grunn til at man vil utlede priselastisitet, og det er at man vil finne ut hva kunden synes er en akseptabel pris for en vare. Om man setter en for høy pris taper man, og setter man en for lav pris vil man selge unna alt, men da tjener man ikke nok, og sannsynligvis ikke klare etterspørselen. 

Hva man bør passe på

Det er ikke ofte at dette skjer i realiteten, at man plutselig øker eller dumper prisene på en vare. Det er mer en matematisk utregning for å beregne hva som ville skjedd. Man tar også med i betraktningen at det er visse varer som ikke opplever noen elastisitet, eller uelastisk etterspørsel. Eksempler på det er medisiner. 

Det er i rake motsetningen til når folk bestiller flyturer. Om billetten plutselig blir mye dyrere er det langt mindre sannsynlig at en ferietur vil bli bestilt. For det er egentlig ikke noe man har grunnleggende behov for. 

Så man ser både på det økonomiske, men tar også inn den menneskelige faktoren i beregningen.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her