Pasientskadeerstatning

Om det er sånn at noen opplever svikt i helsetjenesten, som da følger til skade for pasienten har man rett til å søke om pasientskadeerstatning. Da er det til NPE man søker, eller Norsk pasientskadeerstatning man søker til. Hva svikt er kan variere fra tilfelle til tilfelle, men det kan være dårlig behandling, eller undersøkelse, og det kan også være feilaktig eller svak diagnostisering og oppfølgning. Skadene må heller ikke bare være fysiske, de kan også være psykiske, og man vil få rett til å søke.

Hvem som må stå til ansvar

For noe som pasientskadeerstatning så er det helsetjenesten som må være årsaken. Det er visse regler rundt dette, som at om du får en skade på grunn av en sykdom er det ikke helsetjenesten sin feil. Det er altså kun ved svikt ved helsehjelp, om det er problemer med apparater og utstyr og slike ting. Om du som pasient får alvorlige bivirkninger på grunn av medisin som ikke på grunn av sykdommen har man også rett.

Man må dog kunne dokumentere at dette er noe som har ført til økonomisk tap. Og pasientskadeerstatning finnes i bunn og grunn slik at pasienten ikke skal måtte betale eller lide økonomisk for hjelp til en skade som pasienten ikke har skyld for. Om tapet er mindre enn 10 000 kroner kan du ikke søke erstatning fra NPE og alle søknader må bli gjort innen 3 år. Om du bruker lenger tid enn tre år på å søke erstatning fra NPE har man ikke lenger rett til det. Det er gratis å søke om du har rett til det, bør du gjøre det umiddelbart.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her