Regnskapsfører

Mange kjenner til ordet regnskapsfører, men det er ikke som kanskje helt vet hva en gjør, og hvor viktig det er for et selskap. Det ligger jo litt i navnet, at en regnskapsfører fører regnskap! Men hva er det da en regnskapsfører faktisk gjør? Det er variert, og arbeidsoppgaven kan være forskjellig fra oppdrag til oppdrag. Selve essensen i det som blir gjort er jo ofte det samme, men det avhenger litt på om en regnskapsfører er fast ansatt i en bedrift, eller bare har et oppdrag.

Om det er førstnevnte så er en av de viktigste oppgavene å ivareta den daglige regnskapsføringen. Et selskap har mange plikter ovenfor staten, og når et regnskap skal føres er det veldig mange ting som må registreres, og som skal inkluderes i regnskapet. Inntekter, utgifter, skylder, kreditt, eiendeler og mye annet skal være på plass, og det er noe som kan virke litt overveldende for noen, spesielt om man ikke har utdannelsen til det på plass. Og det er jo der en dyktig regnskapsfører kommer inn i bildet, som kan hjelpe med slike ting. Og det er ikke rart at mange bedrifter føler et behov for å ansette en regnskapsfører, det kan bli dyrere om man ikke gjør det.

Hvem som kan ha behov for regnskapsfører

En ting som er viktig å vite er det at det ikke stilles formelle krav til hvem som fyller ut et regnskap. Du må altså ikke ansette en regnskapsfører som sådan, med formell utdannelse og erfaring. Alle kan gjøre det, og det kan jo være at man sparer penger på at en ansatt gjør det. Men da må man også huske på at om noen av opplysningene skulle fremgå feilaktig i regnskapet, så er det virksomheten som stilles til ansvar. Det gjelder for så vidt også om man bruker en kvalifisert regnskapsfører.

Men det er en rekke gode grunner til å bruke regnskapsfører. Blant må man jo ofte innrømme at man ikke har tid til å gjøre regnskapet selv. Det kan også ha noe med kunnskap å gjøre, for som nevnt ovenfor, det er mye ansvar i det å fylle ut et regnskap og alle tall og all informasjon som legges til må være nøyaktig. Det er det ikke sikkert at du eller noe av dine ansatte føler seg komfortable med, og når det er snakk om summer i millionklassen er jo det forståelig også, spesielt at man ikke vil gjøre feil. Med en kvalifisert og erfaren regnskapsfører minsker man jo den risikoen betraktelig, noe som er kanskje den største grunnen til at bedrifter og virksomheter ansetter regnskapsførere. En ting som er verdt å vite er at om bedriften er revisjonspliktig så må revisjonen utføres av en faktisk revisor, altså ikke bare en vanlig ansatt.

Hva en regnskapsfører kan hjelpe deg med

Det er mange forskjellige oppgaver som kan løses av en dyktig regnskapsfører, og det er jo greit for ethvert selskap å ha oversikt over hva som faktisk kan bli gjort. Og avhengig på selskapets størrelse kan det faktisk være veldig greit å ha noen som utfører disse typene av oppgaver. Blant annet gjelder det for eksempel lønnsadministrasjon. Om du har mange ansatte å tenke på, som alle har forskjellige lønner og ulike avtaler, kan det bli mye. Så gir det seg naturlig å få hjelp til det.

Det gjelder for så vidt også når det er snakk om betaling av regninger. Regninger skal alltid betales i tide, bokføres på korrekt måte og det er samtidig viktig at fakturaen behandles som bilag. En faktura skal altså ikke kastes med en gang den er betalt, noe mange kanskje ikke helt er klare over. De skal også posteres i regnskapet på en korrekt måte. 

Noe av det viktigste en regnskapsfører kan hjelpe med er dog er utarbeidelsen av selve årsregnskapet. Det er noe som må bli gjort en gang i året, og der skal jo alle selskapets aktiviteter registreres og posteres på korrekt måte. Avhengig på størrelsen til selskapet kan det være en veldig stor jobb, med mange detaljer og faktorer som må tenkes på. Har du erfaring kan du jo gjøre det selv, men det kan være best å få hjelp fra en kvalifisert regnskapsfører.

Hva Revimatch kan hjelpe med

Hos oss kan du få hjelp til å komme i kontakt med dyktige regnskapsførere, og som er i ditt nærområde. Vi har avtaler med autoriserte regnskapsførere over hele landet, og når du søker om tilbud sender vi deg tre av de beste, som er mest praktiske for deg. Men det er klart, i dag gjøres jo alt over nettet, så uansett om du bor i sør og regnskapsføreren du vil ha er i Tromsø, er ikke det noen hindring. 

Vi hjelper deg å komme i kontakt med erfarne og dyktige regnskapsførere, uansett hva slags behov du har, så får du akkurat den hjelpen du og ditt selskap trenger. Så kan du heller fokusere på å få ditt selskap til å vokse og bli enda mer suksessfullt!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her