Reskontro

Dette er sannsynligvis et ukjent ord og begrep for mange, men det er ikke så vanskelig å forstå. En reskontro er en underkonto i regnskapet, og det viser transaksjoner som er blitt gjort og krav som foreligger mellom en bedrift og dens kunder og leverandører.

Det hjelper en altså med å holde oversikt på en bedrifts kreditorer og debitorer, altså de man skylder penger, og de man venter penger av. Man fører derfor et spesifisert regnskap for hver enkelt forbindelse, så det blir lettere å holde oversikt på det. 

Reskontro er en viktig del av regnskapet

Til tross for at det ikke er så kjent kanskje, så er det faktisk veldig viktig, og reskontro er noe man er pliktet til å ha i regnskapet sitt. Det brukes altså i regnskapet for å holde kontroll på både utgifter og inntekter, til forskjellige instanser man har kontakter med. Og det er noe skattemyndighetene vil ha innsyn til, så de vet at alt som foregår i din bedrift, og de du har transaksjoner med ikke skaper potensielle problemer.

Det er altså noe som skal inkluderes i regnskapet, men det er et unntak for visse kontantbetalinger. Kontant er ofte noe som ikke blir registrert elektronisk, avhengig på hva det handler om, så derfor er det også unntak, men ikke for alle typer av kontantbetalinger.

Om du fortsatt er litt usikker på reskontro og hva du må gjøre så kan du få hjelp av en regnskapsfører. Få tilbud av 3 regnskapsførere hos Revimatch, så kan du velge selv hvilken du foretrekker. Valget er naturligvis helt ditt!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her