Revisjon

Det er mange forskjellige begrep rundt økonomi som blir brukt, som mange kanskje ikke har så stor forståelse for hva betyr. Det er jo naturlig i de aller fleste tilfeller, for folk har jo ikke erfaring med emnene, og som et eksempel kan vi se på både revisor og revisjon. En revisor er en person som driver med revisjon, så vil du kanskje spørre deg selv om hva revisjon er? Når et årsregnskap utarbeides og er klart for levering så skal det også revideres. Det betyr at det skal bli sett på og gjennomgått av en kvalifisert og autorisert revisor som skal sjekke at alt som er i årsregnskapet stemmer og at det ikke er noen feil. På mange måte rer det en veldig viktig jobb som revisorer gjør.

Spesielt med tanke på at revisjonen da blir sendt til banker, investorer og andre interessenter angående en bedrift. Og årsregnskapet må jo vise seg å stemme slik det har blitt levert inn. Ellers kan man få problemer, som gebyr fra staten, eller lav tillit fra samarbeidspartnere, noe man for all del bør forsøke å unngå. Så en revisor utfører en viktig arbeidsoppgave, da revisjonen presenterer det endelige resultatet av et selskaps foregående år.

Når du må utføre revisjon

Det er ikke alle selskap som må utføre revisjon, selv om man kanskje skulle tro det. Og det er jo der det lønner seg å ha all informasjon på plass, slik at man får den fulle oversikten over hva som kreves for deg og ditt selskap. Grunnen til at man i det hele tatt må utføre revisjon er for å forsikre seg om at et årsregnskap har blitt gjort på en korrekt og nøytral måte. Og det er jo det en uavhengig revisor skal komme inn i bildet for å hjelpe til. En revisor skal altså avdekke eventuelle feil i regnskapet som sådan, men også passe på at alle lover og regler har blitt overholdt i regnskapet. Om man for eksempel forsøker å lure staten i årsregnskapet skal en revisor avdekke det i revisjonen.

Som sagt er det ikke alle som er revisjonspliktige. Men et enkeltpersonsforetak som har eiendeler med verdi over 20 millioner kroner, eller som har ansatte over 20 årsverk er faktisk revisjonspliktige. Det samme kan man si om både ASA og DA, hvis det er flere deltakere enn 5 eller om selskapet har hatt salgsinntekt på mer enn 5 millioner kroner.

Generelt er også et aksjeselskap, eller AS, det, og det som man kaller for allmennaksjeselskap, eller ASA. Det eneste unntaket er om aksjeselskapet har driftsinntekter på mindre enn 5 millioner kroner, en balansesum under 20 millioner kroner og færre enn 10 årsverk. Om bare en av disse tre overstiger grensen, så er man revisjonspliktig. Det er også andre typer av foreninger og stiftelser som kan være revisjonspliktige, og det er noe alle må finne ut av selv. Det kan du få hjelp til hos oss på Revimatch, da du kan stille oss spørsmål og forklare hva slags bedrift du har. Da kan vi hjelpe deg med å bestemme om du er revisjonspliktig eller ei.

Utfør din revisjon med hjelp av Revimatch

Som du ser så er det svært viktig med en godt utført revisjon. Det er klart, om årsregnskapet blir gjort på en god måte er det ikke like farlig, spesielt da revisoren ikke får så mye å gjøre. Men selv om årsregnskapet er perfekt utført må en revisor uansett ta en titt på det og bekrefte det, om selskapet ditt er revisjonspliktig altså. Så det kommer man seg ikke unna, og da er det like greit at du får tak i den beste revisoren mulig, som utfører jobben bra og effektivt. For selv om det kan være feil på årsregnskapet er det viktig at de blir oppdaget, ellers kan du få enda større problemer.

Og det kan du altså få hjelp fra Revimatch med. Hos oss kan du få tre uforpliktende tilbud for å finne en revisor som utfører revisjon for deg. Det du behøver å gjøre er å beskrive oppgaven så godt du kan, og hva du spesifikt er ute etter. Du kan også spørre om du i det hele tatt er revisjonspliktig, for det kan det jo hende at du ikke er. Slike ting får du altså hjelp med. Men husk at når du mottar tilbudene så må du ikke akseptere noen av dem, om du ikke vil. Det er gratis å få tilbud, og det er gratis å si nei! Om det skulle skje så vet du i det minste hva du kan forvente og hvordan prisene for en eventuell revisjon kan se ut.

Husk også det at du får tilbud fra de beste i landet, uansett om de befinner seg nært eller langt unna. Alle dokumenter som eventuelt ønskes fra revisoren kan du uansett sende gjennom posten eller via e-post, det viktige er at du får den beste hjelpen for akkurat ditt tilfelle. Og det tror vi at du får hos Revimatch. Trenger du å få en revisjon utarbeidet, skal Revimatch hjelpe deg med å få det til!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her