Revisor

Når man har økonomiske bekymringer, eller kanskje rettere sagt plikter, hviler det et ganske stort ansvar på deg til å få alt på plass på en korrekt måte. Avhengig på bedriftens eller virksomhetens størrelse er det mange ting som må på plass, og det stilles store krav til at alt skal bli gjort på en korrekt måte. Det er derfor mange bruker en regnskapsfører, og det virker som om de fleste er fullt klare over hva en regnskapsfører gjør, og hva slags oppgaver man kan ansette dem for. Men hva er det da en revisor gjør? For de har mange lignende oppgaver sånn sett, men det er visse, viktige, forskjeller.

For der en regnskapsfører har ansvaret for å utarbeide et årsregnskap, og generelt holde orden på økonomi hvor de blant annet dokumenterer inntekter og utgifter, så er en revisors hovedoppgave litt forskjellig. En revisor driver ikke med tingene vi nevnte ovenfor, men en revisors jobb er å kontrollere at et årsregnskap er gjort på en korrekt måte. Når revisoren har utført sin jobb, skal personen skrive en rapport, en rapport som da vil oppsummere økonomien til bedriften. Det skal stilles tilgjengelig for banker, investorer, myndigheter og andre interessenter når det gjelder bedriften. Da vil man også få en eventuell bekreftelse på at det som står i årsregnskapet, utarbeidet av en regnskapsfører, faktisk er korrekt gjort, og at opplysningene stemmer.

Hva du bør vite om en revisor før du ansetter en

Når man møter en revisor kan personen virke imponerende, men det er viktig å ha visse krav, i hvert fall når det kommer til kvalitet og kunnskapsnivå. Men det er også avgjørende at vedkommende oppfyller visse krav. For i motsetning til årsregnskap, så kan ikke hvilken som helst person drive med revisjon. Det er det bare en som er utdannet og autorisert som kan gjøre. 

Det vil si at revisoren du ansetter må være registrert. For den revisor som vil revidere et regnskap for virksomheter med revisjonsplikt må faktisk være statsautorisert. Eller så må personen være en registrert revisor, og det kan naturligvis ikke hvilken som helst person bli. For å bli en registrert revisor må man ha en bachelor i revisjon, det vil si tre års utdannelse på høyskole, i tillegg til 3 års praksis. Det er svært viktige faktorer, og hvis revisoren du vil ha ikke oppfyller disse kravene, kan du helt enkelt ikke bruke personen.

Om du er ute etter en statsautorisert revisor stilles det enda høyere krav. Da må personen du vil ansette ha en mastergrad i revisjon og regnskap, altså en utdannelse på totalt 5 år. Men da har man på mange måter nådd toppen også, for en så høyt utdannet revisor kan også utføre oppdrag for selskap som er registrert på børsen. Det er klart, det kan koste litt ekstra, men kvaliteten man får på arbeidet gjør at det er verdt det. 

En siste ting å vite er at det finnes noe som heter Revisorforeningen. Det er en forening de aller fleste revisorer er medlemmer av, og det stilles svært høye krav for å bli medlem der. Velger du en revisor som er medlem i Revisorforeningen kan du igjen forvente veldig mye bra, og en godt utført jobb.

Hvor mye det kan koste

Det varierer og avhenger nesten helt og holdent på hvor god jobb regnskapsføreren har gjort i utgangspunktet. Er det lite feil, og lite å «revidere» som sådan, så vil jo også jobben bli utført mye fortere. Men, om årsregnskapet, eller det revisoren jobber på, er fullt av feil og om det er en komplisert oppgave, da er det klart at det blir dyrere. Så er det naturligvis at visse revisorer koster mer enn andre, utdannelse spiller inn på prisen, og det gjør naturligvis også erfaring. Da de fleste jobber på timebasis er det ikke umulig å få et estimat på prisen, men som sagt, om det er gjort mange feil, så blir det dyrere.

Og du trenger naturlig nok ikke å velge den dyreste, bare fordi du tror den revisoren vil gjøre den beste jobben. Som sagt, det stille strenge krav til alle revisorer, så alle er kvalifiserte til å gjøre jobben. Så det er bedre å finne en revisor som du stoler på, og som du liker. Da er det lettere å få til et bedre samarbeid også, så den menneskelige faktoren bør jo alltid være til stede. En god balanse bør jo være det man foretrekker.

Hvor du kan få tilbudene fra

Hos Revimatch har vi et stort nettverk av eksperter som vi jobber sammen med. Når du sender inn din forespørsel og forteller om hva du trenger, så sender vi det videre ut på nettverket. Deretter vil vi gi deg de tre beste tilbudene som passer for ditt oppdrag og for det du trenger. De kan komme fra hele landet, og takket være den digitale alderen vi lever i, så bør ikke det være noen hindring i å jobbe sammen med en revisor som bor langt unna. 

Om det er sånn at du ikke vil akseptere noen av våre tilbud så er det greit, de er tross alt uforpliktende. Da vet du i det minste prisen på det du trenger å få utført, og generelt hva som forventes. En revisor er veldig viktig for ethvert selskap, og Revimatch kan hjelpe deg med å komme i kontakt med som passer akkurat for deg!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her