Selvangivelsen

Når man er ung, og kanskje skal levere selvangivelse for første gang, så kan det virke litt skremmende. Det er mange tall og mye informasjon som skal med. For det meste er jo selvangivelsen klar for de aller fleste. Det meste handler egentlig bare om å kontrollere at all informasjon er i orden, så sender man den av gårde. De aller fleste av oss skal faktisk levere selvangivelse. De eneste som ikke gjør det, er barn, og det er jo strengt tatt av naturlige grunner. Men til og med barn, om de har formue, skal levere selvangivelse!

Men utenom barn, i de aller fleste tilfeller, så skal alle levere inn. Pensjonister, sykemeldte, folk som eier selskap, og vanlige privatpersoner under ordinært arbeidsforhold. Mye av problemet for mange er at de egentlig ikke har den aller største oversikten over sin egen økonomi, hvor mye de tjener spesifikt per år, og hvordan lovverket ser ut. Det betyr at man i mange tilfeller kan ende opp med å betale mer skatt, eller feil skatt, enn det man behøver. Det er jo naturlig nok noe man bør unngå, og det kan det hende at du behøver profesjonell hjelp til, men det avhenger og varierer fra situasjon til situasjon.

Hvorfor du kan behøve hjelp

For de aller fleste i privatlivet behøves det sannsynligvis ikke hjelp. Opplysningene stemmer for det meste. Så er det klart, om man har en stor formue, som man føler det er vanskelig å holde oversikt over i detalj så bør man definitivt få hjelp. Det er penger å tjene på det, ved at man betaler det man skal, og ikke mer. Men det er da spesielle tilfeller. For ellers kan det være greit med hjelp til selvangivelsen om man har et selskap, og man er litt usikker på hvordan det hele fungerer. Alle næringsdrivende må levere inn selvangivelse, men formen på selvangivelsen kan variere avhengig på formen til bedriften og hva man er pliktig til. Så er det sånn at ofte så kalles ikke slike innleveringer for selvangivelse når det er snakk om næringsvirksomheter. De går under andre navn, som næringsrapport eller næringsoppgave.

De eneste som ikke må levere selvangivelse er om du er personlig næringsdrivende, altså har et enkeltpersonforetak, ikke er lagt under regnskapsplikten og har brutto driftsinntekter på 50 000 kroner eller mindre. Det er ikke snakk om store selskap altså.

La en profesjonell hjelpe deg med selvangivelsen

For å unngå forvirring, så bør du ha en regnskapsfører ta en titt på selskapet ditt. Da kan personen finne ut av om du er bokføringspliktig eller regnskapspliktig. Det er faktisk to forskjellige ting, som naturligvis har mye til felles med hverandre. Hva ditt selskap er avhenger på selskapsformen, om det for eksempel er et aksjeselskap eller borettslag. Men alt det kan du altså få hjelp med, og det er naturlig at det er visse krav for detaljer som må være med i rapportene. Blir det gjort feil kan det hende at du må gjøre det om, eller at du får en type straff, ofte av økonomisk art. For det er mye å tenke på når man skal levere selvangivelse.

Blant annet er det at det er mange tidsfrister å huske. Visse av dem er viktigere enn andre, og om du har ansatt en regnskapsfører så må du også fortelle staten om at du har gitt noen andre fullmakt for levering av selvangivelsen.

Som nevnt ovenfor må det også utfylles korrekt, og hvor kompleks eller komplisert selvangivelsen er avhenger på selskapsformen igjen. Dette er ting som mange kanskje ikke vet om. En annen ting som er viktig er det at om du er næringsdrivende så er det flere skjemaer enn bare selvangivelsen som skal leveres inn. Du må altså vite dette på forhånd, og det er jo der en regnskapsfører kommer inn i bildet igjen.

Det er også viktig å bruke en kunnskapsrik regnskapsfører, som har utdannelsen til å utføre en slik jobb. Om du bruker en autorisert regnskapsfører kan du være trygg på at alt går som det skal. 

Revimatch kan hjelpe deg med å komme i kontakt med regnskapsførere

Som du sikkert forstår så er det altså en komplisert prosess det å levere inn selvangivelsen, og det er utrolig viktig at det blir gjort på en korrekt måte. Mange tenker kanskje på pris, i at hvor mye det vil koste å få hjelp, men det avhenger jo helt på din sak og hva slags jobb det er snakk om. Om du har et større selskap så er det så viktig å gjøre alt riktig, at det er uansett verdt å betale det regnskapsføreren krever.

Det som er bra, er dog det at du kan bruke Revimatch for å komme i kontakt med regnskapsførere. Når du søker via oss hjelper vi deg med å komme i kontakt med tre stykker, hvor du da får tilbud fra hver av dem. Tilbudet er uforpliktende, så om du ikke liker noen av dem kan du bare avslå. Det gjør det lettere for deg å finne det du er ute etter, spesielt med tanke på at vi spesialiserer tilbudet etter ditt behov. Og vi er i kontakt med regnskapsførere over hele landet, så du vet du får det beste tilbudet som er mulig å få. Og sliter du med selvangivelsen så er hjelp fra en regnskapsfører helt uvurderlig!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her