Skatt

Det er ingen tvil om at skatt er en viktig ytelse staten krever av sine borgere, men det er fortsatt ikke noe alle er fornøyde med å betale uansett. Det er noe som pålegges oss, og det er av både staten og kommunen man bor i. Men det er flere gode grunner til at vi betaler skatt. Med mindre man er et hinsides rikt land, med en relativt lav befolkning, så har man rett og slett ikke muligheten til å dekke alle utgiftene som felleskapet vi lever i har. Det inkluderer veier, helse og omsorg, skoler og andre tind. 

Og det er en av de viktigste grunnene til at vi betaler skatt, da det er en finansiering av utgiftene som felleskapet har. Og alle betaler skatt, til og med statsministeren, så det er ingen som er unntatte. En gruppe som søker om frikort er det, men det er så lite i det store bildet at det ikke har så stor betydelse.

En annen vesentlig faktor som skatt spiller en rolle i er å utjevne økonomiske forskjeller mellom innbyggere. Det er derfor de som tjener mest også blir beskattet tyngst, noe som da igjen spiller en ytterligere rolle videre. Grunnen til at vi har så gode skoler og sykehus er mye på grunn av skatten som vi alle betaler, og som dermed er gratis. Så det er til ens fordel å betale skatt, selv om det ikke føles sånn hele tiden. Men om du er en privatperson med høy inntekt, eller om har et selskap er det kanskje ikke så dumt å få det sett på av en regnskapsfører. Så du vet at du betaler korrekt skatteprosent.

Hva man beskattes på

Det er ikke bare lønnen en får som skattes, da man nesten beskattes på alt som gir deg en inntekt eller som er en ytelse. Har du for eksempel solgt bolig skal du betale skatt, det samme gjelder salg av aksjer, feriepenger og om du for eksempel har en hobbyinntekt. Det er svært få ting i Norge som ikke beskattes, og det kan være fornuftig å gjøre et besøk til Skatteverket for å få mer informasjon rundt dette.

Om du er i arbeid så har du sannsynligvis opprettet et skattekort som arbeidsgiveren din da får tilgang til via Altinn. Om du ikke har skattekort så betaler du 50 prosent skatt, så det må du virkelig passe på. Du kan også benytte tabelltrekk, noe som gir en sikrere skatteprosent, og som minimerer risikoen for at en skattesmell skjer. Da er det sannsynlig at du heller ikke får penger til gode i skatteoppgjøret, men det er kanskje en stabilitet de aller fleste vil ha!

Igjen, skatt er noe alle må betale og noe som alle vet om. Trenger du mer hjelp kan du kontakte en regnskapsfører som besvarer alle dine spørsmål!

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her