Soliditet

Ved å utrede soliditeten til selskapet ditt finner du også ut av hvor solid det økonomiske fundamentet er. Det er et slags sunnhetstegn på selskapet ditt, og grunnen til at man vil finne ut av det er for å vite om selskapet er bærekraftig. Det betyr om det eventuelt skulle komme fremtidige økonomiske tap, og hvorvidt selskapet ditt klarer å bære den byrden. 

Den beste måten å måle dette på er å finne ut av hvor stor del av totalkapitalen som bedriften har er egenkapital. Enkelt sagt betyr det at man undersøker og finner ut av hvor mye av bedriftens kapital bedriften selv eier. Dette finner man ut ved å bruke prosent, at man rett og slett sammenligner egenkapitalen mot total mot bedriftens totalkapital og dermed ser på prosenten av egenkapitalen målt opp mot totalkapitalen. 

Ofte sliter man med soliditet når man først starter en bedrift, men om man har rundt 30 prosent soliditet har man større sjanse til å unngå nedlegning og lykkes fremover. 

Fordelene

Om man klarer å fremlegge god soliditet så er det faktisk lettere å få lån også. Det er det samme som for en privatperson. Jo mer penger man har i utgangspunktet, desto lettere er det å få lån til enda mer penger, og det gjelder også for selskap med god soliditet. 

Man må også huske at selv dårlig soliditet kan forklares på stor investering, hvor man har opplevd rask vekst, og at man dermed har mindre egenkapital i en periode. Så det gjelder å være oppmerksom på slike faktorer hver gang man utreder soliditeten. Her kan også en god regnskapsfører hjelpe.

Velg en regnskapsfører i ditt område:

Det kan være lurt å velge en regnskapsfører nær deg selv.

Spesielt hvis du for eksempel har fysiske dokumenter som du enten må levere eller har hentet fra regnskapsføreren.

Avhengig av hvilket forhold du vil ha med regnskapsføreren din, kan det også være hyggelig at han / hun er nær hvis du vil svinge forbi for en kopp kaffe, og snakke noen ting gjennom, eller bare si hei.

Imidlertid kan mange oppgaver gjøres pr. telefon, post, og hvis eksperten du foretrekker bor i den andre enden av landet, kan du kommunisere via. post og telefon.

Regnskapsfører i Oslo

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Bergen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Stavanger

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Tromsø

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Drammen

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Ålesund

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Kristiansand

Finn den rette regnskapsfører

Regnskapsfører i Hamar

Finn den rette regnskapsfører

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her